Webbplatser i WordPress

Vad är WordPress?
WordPress skapades ursprungligen som ett renodlat bloggverktyg, men har under åren utvecklats från en bloggplattform till ett starkt och komplett CMS-verktyg som används på miljontals sajter runt om i världen. 

En av orsakerna till att WordPress blivit så framgångsrikt är att det erbjuder ett användarvänligt gränssnitt, som många administratörer känner sig bekväma i, och startsträckan för att komma igång och använda sin sida är därmed kort.

Precis som Drupal så är WordPress open source - vilket innebär att du har lov att använda koden kostnadsfritt. Genom denna öppna källkod har WordPress gjort det möjligt för utvecklare att ta fram och dela egna plugins och teman, vilket gör att det inom WordPress eget community nu finns tusentals plugins, teman och applikationer utvecklade att ta del av. Detta innebär att det finns mycket färdig funktionalitet att lägga in på sidan, och möjligheterna med vad man kan göra är mycket stora. 

Genom integration med Woocommerce eller WordPress e-commerce finns idag även möjligheter att utveckla en komplett och konkurrenskraftig e-handel inom samma plattform.

WordPress eller Drupal?

Om man vid en webbproduktion ska välja Drupal eller WordPress beror på din förutsättning, nuvarande kunskap och vilken komplexitet din webbplats kräver. Självklart hjälper vi dig i dina funderingar om val av plattform. Hör av dig så tar vi det vidare tillsammans.

Understandit och WordPress

Se några exempel på case byggda på WordPress som plattform.

www.minimaria.se

 

Mikael Svensson

VD, projektledare
mikael@understandit.se
To prevent automated spam submissions leave this field empty.