Webbplatser i Drupal

Vad är Drupal?

På drupal.org kan kan läsa följande:

Drupal is an open source content management platform powering millions of websites and applications. It’s built, used, and supported by an active and diverse community of people around the world.

Drupal är ett CMS, ett publiceringssystem för webben. Enkelt sagt är det ett verktyg för att hantera innehållet på din webbplats.

Öppen vs. stängd källkod

Vad betyder det att Drupal har en öppen källkod? Det betyder att alla som vill kan bidra till och förbättra Drupal. Det betyder att säkerhetsproblem upptäcks och fixas snabbt. Det betyder att du inte behöver betala en licens-avgift för att använda Drupal för din webbplats. Detta gör Drupal till ett kompetent och billigare alternativ än stängda publiceringsplattformar som t.ex. EPIServer.

När du investerar i en stängd plattform riskerar du också att hamna i knipa om plattformen slutar utvecklas. Med ett öppet system är inte systemet låst till existensen av ett företag.

Understandit och Drupal

Understandit har utifrån sitt kontor i Göteborg jobbat med Drupal som huvudsakligt verktyg för att bygga webbplatser sedan 2007. Det kanske inte verkar så länge, men utvecklingen i vår bransch är snabb, och både Drupal (som funnits sedan 2001) som plattform och Understandit som utvecklare får ses som veteraner i branschen.

Drupal är en perfekt plattform för att förverkliga alla tänkbara visioner för att kommunicera via internet. Allt från tidningar och tv-kanaler till kampanjsiter och mobilappar görs med Drupal idag. Vi använder t.ex. Drupal som ett backend till våra Spotify-appar och till våra mobilappar.

Se våra case

 

Mikael Svensson

VD, projektledare
mikael@understandit.se
To prevent automated spam submissions leave this field empty.