Drupal 9

Drupal uppdaterar sin teknologi

På Understandit har vi jobbat med Drupal sedan 2007 vilket gör oss till veteraner i branschen och en av de webbbyråer som har längst kunskap i detta system. Vi har varit med om flera uppgraderingar av Drupal (från version 5 och framåt) och vet vad som behöver göras och känner oss trygga i att guida våra kunder igenom även denna uppdatering.

Drupal är ett CMS (Content Management System) som ständigt utvecklas och förbättras och i juni 2020 planeras nästa release av plattformen, Drupal 9. De allra flesta webblösningar som använder Drupal har idag någon av versionerna 7 eller 8 och de kommer fortsätta fungera även då Drupal 9 släppts. En övergång till Drupal 9 bör dock genomföras innan Drupal slutar ge support på Drupal 7 och 8.

Drupal kommer under de kommande två åren uppdatera sin teknologi. Lansering av Drupal 9 sker i juli 2020 och november 2021 är det support-stopp för versionerna 7 och 8.

Hot eller möjlighet - behöver vi vara oroliga inför kommande uppdatering? 
Möjlighet säger vi! Det finns ingen anledning till oro. Tvärtom kommer Drupal 9 öppna upp nya möjligheter och det är ett bra tillfälle att ta ett omtag kring hela webben och kanske uppdatera den både grafisk och funktionsmässigt. 

Enda “hotet” är på sikt är om man väljer att inte göra något. Webbplatsen kommer fortsätta fungera men i och med att inga nya säkerhetsuppdateringar görs blir den mer utsatt och funktionaliteten kommer försämras över tid. Som vi ser det är det endast webbplatser som inte handhar eller samlar in någon typ av GDPR-klassad data (t.ex. via formulär, cookies, etc) som kan låta bli en uppgradering på sikt. Prata gärna med oss om ni har frågor kring detta.

Vill du veta mer om vad en uppgradering till Drupal 9 innebär för just er?
Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss direkt på info [at] understandit [dot] se eller 031 - 788 68 00!

Jens Medin

Jens Medin

Affärsutvecklare, Projektledare, Onlinestrateg
jens@understandit.se
To prevent automated spam submissions leave this field empty.