Skip to main content

Webbplatser i Wordpress

WordPress har en mängd möjligheter till specialanpassning, men även enklare lösningar med hjälp av färdiga mallar.

Vad är WordPress?

WordPress skapades ursprungligen som ett renodlat bloggverktyg, men har under åren utvecklats från en bloggplattform till ett starkt och komplett CMS-verktyg som används på miljontals sajter runt om i världen. WordPress är en utmärkt plattform för webbplatser med fokus på exempelvis innehållsmarknadsföring, bloggande eller  ett nyhetsflöde. Plattformen är kostnadsfri och har en mängd möjligheter till specialanpassning, men även enklare lösningar med  hjälp av färdiga mallar.

En av orsakerna till att WordPress blivit så framgångsrikt är att det erbjuder ett användarvänligt gränssnitt, som många administratörer känner sig bekväma i, och att startsträckan för att komma igång därmed blir kort.
 

Öppen vs. stängd källkod

Precis som Drupal så är WordPress open source - vilket innebär att du har lov att använda koden kostnadsfritt. Genom denna öppna källkod har WordPress gjort det möjligt för utvecklare att ta fram och dela egna plugins och teman, vilket gör att det inom WordPress eget community nu finns tusentals plugins, teman och applikationer fria att ta del av. Detta innebär att det finns mycket färdig funktionalitet att lägga in på sidan vilket ger stora möjligheter att skapa en skräddarsydd lösning. Genom integration med Woocommerce finns idag även förutsättningar för att utveckla en komplett och konkurrenskraftig e-handel inom samma plattform.
 

WordPress eller Drupal?

När du står i valet mellan Drupal och WordPress så bör beslutet bygga på dina förutsättningar, nuvarande kunskap och vilken komplexitet din webbplats kräver. Självklart hjälper vi dig i dina funderingar om val av plattform. Hör av dig så tar vi det vidare tillsammans.