Skip to main content

Webbplatser i Drupal

Drupal är en perfekt plattform för att förverkliga alla tänkbara visioner kring kommunikation och försäljning via internet. Allt från e-handel, tidningar och tv-kanaler till webbplatser, kampanjsiter och mobilappar görs i Drupal idag.

Vad är Drupal?

Drupal är ett CMS, ett publiceringssystem för webben. Kort sagt är det ett verktyg för att hantera innehållet på din webbplats. Understandit kan med hjälp av Drupal skapa en digital närvaro som möter just dina behov. På köpet får du ett enkelt och tidseffektivt administrationsgränssnitt som du kan arbeta vidare i på egen hand.
 

Understandit och Drupal

Understandit har ända sedan 2007 jobbat med Drupal som huvudsakligt verktyg för att bygga webbplatser.

Det kanske inte verkar så länge, men utvecklingen i vår bransch är snabb, och både Drupal som plattform (som funnits sedan 2001) och Understandit som utvecklar, får ses som experter/veteraner i branschen.
 

Öppen vs. stängd källkod

Vad betyder det att Drupal har en öppen källkod? Det betyder att alla som vill kan bidra till och förbättra Drupal. Det betyder att säkerhetsproblem upptäcks och fixas snabbt. Det betyder att du inte behöver betala en licens-avgift för att använda Drupal för din webbplats. 

Detta gör Drupal till ett kompetent och billigare alternativ än stängda publiceringsplattformar som t.ex. EPIServer.

När du investerar i en stängd plattform riskerar du också att hamna i knipa om plattformen slutar utvecklas. Med ett öppet system är inte systemet låst till existensen av ett visst företag.
 

Hosting och drift

Vi hostar även våra kunders webbplatser och system säkert och pålitligt, antingen på dedikerade eller delade servrar. Detta är ett erbjudande du alltid får när du samarbetar med Understandit.

Drupal 9 - Drupal uppdaterar sin teknologi

På Understandit har vi jobbat med Drupal sedan 2007 vilket gör oss till veteraner i branschen och en av de webbbyråer som har längst kunskap i detta system. Vi har varit med om flera uppgraderingar av Drupal (från version 5 och framåt) och vet vad som behöver göras och känner oss trygga i att guida våra kunder igenom även denna uppdatering.

Drupal är ett CMS (Content Management System) som ständigt utvecklas och förbättras och i juni 2020 planeras nästa release av plattformen, Drupal 9. De allra flesta webblösningar som använder Drupal har idag någon av versionerna 7 eller 8 och de kommer fortsätta fungera även då Drupal 9 släppts. En övergång till Drupal 9 bör dock genomföras innan Drupal slutar ge support på Drupal 7 och 8 vilket sker under sista kvartalet 2021.

Hot eller möjlighet - behöver vi vara oroliga inför kommande uppdatering? 

Möjlighet säger vi! Det finns ingen anledning till oro. Tvärtom kommer Drupal 9 öppna upp nya möjligheter och det är ett bra tillfälle att ta ett omtag kring hela webben och kanske uppdatera den både grafisk och funktionsmässigt.

Enda “hotet” är på sikt om man väljer att inte göra något. Webbplatsen kommer fortsätta fungera men i och med att inga nya säkerhetsuppdateringar görs blir den mer utsatt och funktionaliteten kommer försämras över tid. Som vi ser det är det endast webbplatser som inte handhar eller samlar in någon typ av GDPR-klassad data (t.ex. via formulär, cookies, etc) som kan låta bli en uppgradering på sikt. Prata gärna med oss om ni har frågor kring detta.

Image
Drupal timeline