Skip to main content

Om oss

Understandit är en entreprenörsdriven webbyrå / digital byrå som skapar webb- och mobila applikationer som löser behov och skapar möjligheter. 

En idéstark digital partner i världsklass

Vi erbjuder avancerad webbproduktion och utveckling av online-baserade tjänster, många gånger för en krävande, intelligent och hållbar onlinenärvaro. Vi arbetar med applikationer för webben, mobila enheter och en hel del andra plattformar som behöver existera i dagens digitala landskap där kunden kan och vill mötas i olika former, kanaler och enheter. En bra digital närvaro ger möjlighet till fler affärer, bättre kommunikation och effektivare arbete.

En lyckad investering inom digital kommunikation bygger på att du får ut rätt budskap till rätt målgrupp. Att få användarna intresserade av ditt företag, din organisation eller din produkt. Två nycklar för att lyckas är att veta hur människor bearbetar information och hur man kan använda modern teknik för att på bästa sätt utnyttja den kunskapen.

Vår historia

Understandits kärnvärde och unika kompetensmix grundlades under studier på Chalmers och Umeå Universitet. Där upptäckte vi att vår blandade bakgrund inom IT och kognitionsvetenskap matchade perfekt och blev en framgångsrik formel i de olika studentprojekten. 

Under 2007 startade vi upp webbyrån Understandit på heltid. Under åren har bolaget växt med ännu fler kompetenser vilket kommit alla våra kunder till godo. För det är just den unika kompetensmixen vi erbjuder som skapar genuint värde för våra kunder.

I början av 2010 gick vi in som systerbyrå i More Alliance och har sen dess vuxit organiskt med nya samarbeten, nya kunder och nya medarbetare varje år. 

Den ideala mixen av kunskap

Vi har den perfekta mixen av kompetenser, med medarbetare utbildade inom kognitionsvetenskap (läran om det mänskliga tänkandets natur), användbarhet/UX, datateknik och design. Vi har även tekniskt och kommunikativt erfarna projektledare och onlinestrateger som kan hjälpa dig välja och följa rätt väg. Inför varje nytt projekt sätter vi ihop just de kompetenser som behövs för att lyckas med ditt projekt.  

Vi brinner för tekniska lösningar

Vår passion är att hitta nya innovativa lösningar som samspelar med användaren, gör nytta och skapar möjligheter. Vi är nyfikna på framtiden och följer med spänning allt som händer. I våra projekt utgår vi alltid från den senaste inom design, användbarhet/UX och teknik och vi är inte främmande för att testa den teknik som kommer. 

Insiktsdrivna lösningar

Vår bakgrund och erfarenhet skapar en optimal bas i alla typer av digitala projekt. Med denna bas kan vi bistå dig i att identifiera insikt och behov, hitta nya kreativa idéer och sätta mål med din satsning. Det är viktigt att den lösning vi jobbar fram skapar värde. Att kunna mäta resultatet av ett digitalt projekt är viktigt, du som kund ska kunna se avkastningen på din investering.

Webb som alla förstår

Att på ett enkelt sätt förmedla vad digitalisering är och kan skapa för möjligheter för dig, är vår största och kanske främsta uppgift. Vi erbjuder konsulttjänster inom digital kommunikation antingen som en helhetsleverantör, eller som en del i ett större projekt med fler aktörer. Tveka inte att kontakta oss med dina frågor. Vi träffas gärna för att guida dig framåt.

För dig som är teknikintresserad

Har du tekniska frågor eller funderingar är du välkommen att höra av dig till någon av våra experter. Våra spetskompetenser ligger inom följande områden:

  • Drupal och Wordpress
  • PHP och Angular
  • SQL/Databaser
  • Mobila appar (iOS och Android)
  • Unix/Linux servermiljöer
  • Javascript
  • HTML5/CSS
  • Responsiv webb
  • Webbdesign