Så mycket bättre

En spotify app med musik från Så mycket bättre.

TV4:s succéprogram "Så mycket bättre" sänds en gång i veckan och varje avsnitt innebär en premiär för helt nya tolkningar av välkända låtar. När programmet slutar läggs låtarna upp på Spotify och människor strömmar dit för att lyssna på sina nya favoriter. Utmaningen var att låtarna kom från olika artister och låg långt ner i träfflistan, vi behövde helt enkelt göra det lättare att hitta dem.

Genom att skapa en applikation på Spotify fick all musik från Så mycket bättre ett gemensamt hem. Här samlade vi låtlistorna från alla säsonger, lyfte upp veckans artist och visade upp programmets twitterflöde. För att marknadsföra artisterna ytterligare fick alla en egen plats i appen där man kunde lyssna på deras favoritmusik, följa dem på Facebook och se klipp från TV4 play.

Appen blev en riktig succé. Många hittade till appen och det hjälpte till att öka antalet spelningar av låtarna på Spotify. Det gav också extra exponering för programmet på en plattform som är mycket populär och riktar sig direkt till musikälskare. Bra för artisterna, bra för TV4.

Öppna appen i Spotify!

Appen är skriven med den nya versionen av Spotifys app-api, och har ett backend utvecklat i Drupal där vi utnyttjar views och services views för att klicka ihop ett API som Spotify-appen hämtar sitt innehåll ifrån. Några av de tekniska utmaningarna här var att det var väldigt viktigt att den nya musiken blev tillgänglig i appen så fort ett avsnitts sänts i tv. Vi var också tvungna att räkna med väldigt kraftiga spikar i trafiken en gång i veckan. I tidigare appar vi gjort har vi använt lokal cache för att öka prestandan, det alternativet hade vi inte här. Vi valde att istället ha en hård cache-policy i backendet och använda varnish för att klara av hög belastning.

 

Intresserad av att veta mer?

Erik Brorsson

Interaktionsarkitekt
erik@understandit.se
To prevent automated spam submissions leave this field empty.