Baka.se - Dr Oetker

För oss som älskar att baka

 

Baka.se är byggt på uppdrag av Dr Oetker Sverige med målsättningen att inspirera till mer bakande i Sverige. Webbplatsens största utmaning var att göra det extremt enkelt och roligt för bakintresserade att lägga upp sina recept, men ändå inte tumma på användarnas möjligheter i receptskapandet.

Baka.se lanserades med ett smart invite-system á la Spotify, där bakintresserade bloggare först bjöds in och fick en goodie bag från Dr Oetker om de i sin tur gav invites till deras läsare. Detta blev en braksuccé och siten fylldes snabbt på med recept och användare. Idag är baka.se dominanta inom bakning på nätet, och har hög besökstrafik.

...den här sidan kommer att vara min favorit, jag blev lycklig första gången jag loggade in...
- Catarina - glad baka.se-användare

 

Baka.se som app

Lagom till julbaket 2012 släppte vi även en Iphone-app och Android-app för att enkelt kunna ta med sig bakrecepten på www.baka.se in i köket. Appen  "baka.se - för oss som älskar att baka" har fått fina betyg och recensioner och bygger på recepten upplagda på baka.se. 

 

 

Enkel att administrera

Den andra stora utmaningen bestod i att Dr Oetkers personal inte skulle drunkna i administrativt arbete med siten, och att de enkelt skulle kunna jobba bakom huven. Detta lyckades vi med och här är vad Dr Oetker själva tycker:

Den stora styrkan med sajten för vår del, anser jag, är att den är snabb, precis och lätt att administrera. Gränssnittet är så intuitivt att man snabbt känner sig hemma och du behöver i stort sett inte ha några förkunskaper alls vad gäller webbygge.

Intresserad av att veta mer?

Mikael Svensson

VD, projektledare
mikael@understandit.se
To prevent automated spam submissions leave this field empty.