Skip to main content

Baka.se

Baka.se har fått en ny webbplats med integrerad e-handel och möjlighet för alla som vill att lägga upp egna recept. En dröm för alla bakintresserade!

baka.se
image

Som man bakar får man fika

Baka.se är webbplatsen för alla som är intresserade av att baka. Proffs eller nybörjare spelar ingen roll. Med sina tusentals recept och underbara baktillbehör som kan köpas direkt via webben är det en fröjd att besöka denna webbplats!

image

Nytt utseende och integrerad shop

Vi har hjälpt Dr.Oetker som står bakom baka.se att ta fram den nya webbplattform med ett nytt fräscht utseende och en integrerad e-handel. Vi har tagit fram en ny grafisk form med nya härliga färger som bjuder in besökaren i Bakas värld av bakprodukter, recept och dekorationer.

Genom en avancerad sökfunktion för recept och produkter kan besökaren söka via fritext men även via olika kategorier. Besökarna kan också rate:a olika recept och det är enkelt att lägga till varor i sin kundkorg samt checka ut och betala. 

Mobile first

Som vanligt när vi bygger webb har vi tänkt ”mobile first” och ett exempel på en smart lösning är när man är inne på ett recept och ingredienser listas under en flik och ”så gör du” under en annan flik precis bredvid. Besökaren slipper scrolla och det är guld värt när man står i köket!
 

Integrerad e-handelslösning

En stor del av detta projekt var att att få till en behaglig kundresa för besökaren. Det lyckades vi med genom att integrera webbplatsen, som är byggd i Drupal, med det färdiga e-handelssystemet ePages. Produkterna hanteras i ePages och ePages tar även hand om kundkorg, utcheckning och betalning. Resten sköter Drupal och kunden får en sömlös köpupplevelse.

Alla kan dela med sig av recept

Det är fritt fram för vem som helst att skapa ett konto på Baka.se och börja dela med sig av recept och bilder. När man har ett konto kan man också spara sina favoritrecept så att man har dem samlade. Det går smidigt att lägga upp recept via mobilen vilket är en stor fördel då fler idag använder mobil än desktop och man ofta har sina bilder lättillgängliga i mobilen.


Smart och enkel administration

Genom funktionen layout builder kan Baka själva styra mycket över sidornas layout och bygga upp sina sidor med hjälp av olika block och på så sätt variera presentation av innehåll. Baka kan själv koppla passande produkter till ett recept vilket gör det smidigt för besökaren. De behöver inte själva leta fram produkterna utan kan bara lägga dem i varukorgen.