Artiklar

Jag hittade den här godbiten till modul idag: Feeds entity reference. Jag höll på att implementera en nyhetsfunktion när nyheter hämtas från ett antal dotterföretag. Den befintliga strukturen gjorde att det blev lättast att ha en entitetsreferens till företaget istället för t.ex. en taxanomi. Feed-importeraren är kopplad till en nodtyp som också har en entitetsreferens till företag. Feeds låter en inte mappa entitetsreferenser från feed-noden out of the box. Men det var ju väldigt enkelt löst med den här modulen.

Först och främst kan det vara bra att läsa den här introduktionen om entiteter i Drupal.

Det var inte många månader sedan Heartbleed skrämde upp oss rejält. Nu har nästa säkerhetshål i SSL upptäckts: Poodlebleed.

Du kan skydda dina besökare genom att stänga av SSLv3 på din server. Nackdelen är att du då stänger ute alla som fortfarande använder Internet Explorer version 6.

Det gjorde tyvärr undertecknad också. Som tur är finns alla(?) sessioner upplagda på Drupal Associations YouTube-kanal.

Jag har valt ut två av mina favoriter nedan.

Läs den här artikeln om javascript och unicode och förfasas. Vi som bor i Sverige är vana vid att webb-tjänster på engelska ofta trasslar till våra "åäö". Dags att vi alla försöker tänka på att webben är global och vi ska vara så inkluderande som möjligt till andra kulturer och språk.

Prestanda och PHP är en ständig debatt. Är det ens möjligt? Man kan cachea med varnish, använda nginx och php-fpm, redis, memcache, apc eller (helst) någon kombination av alla listade.

Ramlade över den här artikeln om hhvm och Drupal. Hhvm är facebooks nya vm för PHP med JIT-kompilering. Resultaten verkar mycket lovande och jag ser fram emot att testa själv.

Är bara tvungen att dela med mig av den här artikeln jag snubblade över på reddit.

Entity Views Attach: Use Views Almost Anywhere

En nyhet för mig, säkerligen gammal skåpmat för många. Kommer absolut använda detta i ett kommande projekt.

Vi vill passa på att önska alla våra kunder och vänner en riktigt god jul och ett gott nytt år.

2013 är snart över och och vi ser tillbaka på ett händelserikt och inspirerande år. Stort tack till er alla som vi har samarbetat med under 2013, det har varit ett nöje. Ett väldigt roligt projekt var Spotify-appen för TV4-programmet “Så Mycket Bättre” som vi är extra stolta över.

Förra veckan släpptes version av 1.0 av Dart. Dart är Googles försök att ersätta Javascript med ett bättre strukturerat och snabbare språk, eller ja språket är ju inte snabbare i sig, men med Chromium med Dart-stöd så påstår Google att Dart är rejält snabbare än motsvarande Javascript-kod.

Det är inte bara ett nytt språk, det är ett nytt API mot webbläsaren och webbdokumentet. Dessutom släpper de en utvecklingsmiljö som verkar vara baserad på Eclipse.

Vi har naturligtvis redan testat utvecklingsversionen av den kommande åttan. Vad har vi som utvecklare och ni som användare och kunder att se fram emot?

Sidor